Waarom je medewerkers een VCA cursus laten volgen?

Het volgen van een VCA cursus is een goede manier voor bedrijven om te kunnen aantonen dat zij werken volgens de veiligheidsnormen. De VCA cursus zorgt ervoor dat de veiligheid op de werkplek vergroot wordt, zodat iedereen veilig kan werken. Door de VCA cursus kan een bedrijf aantonen dat het voldoet aan de eisen van veiligheid die gelden binnen de sector waarin het bedrijf actief is. 

Waar is VCA voor bedoeld?

VCA is bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven hun veiligheid op de juiste manier aanpakken. Door de VCA-cursus te volgen, kunnen bedrijven zeker zijn dat zij de juiste stappen zetten om de veiligheid van hun personeel en het bedrijf te verbeteren

Is er een VCA wet?

Er is geen wet die het verplicht stelt om een VCA-certificaat te behalen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Dit certificaat is een bewijs dat iemand de relevante kennis en vaardigheden heeft om risico’s te herkennen en ermee om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je beroepshalve werkzaamheden verricht waarbij veiligheid en gezondheid een rol spelen. Op dit moment wordt het steeds vaker door opdrachtgevers geëist.

Welke bedrijven stellen VCA verplicht?

Een VCA-diploma is verplicht voor de meeste bedrijven die betrokken zijn bij risicovolle bouwwerkzaamheden. Vrijwel alle werknemers die werkzaam zijn in de bouw moeten een VCA-diploma hebben. Daarom hebben veel bedrijven zich gecertificeerd om deze diploma’s aan hun werknemers te verstrekken. Bedrijven in bijna alle sectoren, waaronder de bouw, hebben een VCA-certificering nodig om hun werknemers te laten werken. Door de verplichtingen die een bedrijf heeft als het VCA-gecertificeerd is, worden al hun werknemers verplicht om een VCA-diploma te hebben.

 Soort cursus
 Omschrijving
Duur 
VCA Basis cursus cursus + aansluitend examen 1 dag
VCA Vol cursuscursus + aansluitend examen 1 dag
 VCA Basis examenVCA Plus cursus + examen2 dagen
VCA Vol examenKeuze uit: VCA basis, VCA vol of VIL VCU90 min.

Gerelateerd nieuws

Veiligheidscursus in Stadskanaal, Emmen, Assen en Groningen

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

4,7
472 beoordelingen

Heeft u al een account?

Log in om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog géén account?

Bestellen is makkelijker met een account.