VCA cursus Assen

VCA cursus Assen; elke vrijdag de cursus VCA op onze locatie in Assen? Dat kan. Het betreft hier een dagcursus met aansluitend een examen. Wilt u een dagcursus volgen? Dan kan u zich inschrijven voor VCA Vol of VCA Basis cursus. Daarnaast is het ook mogelijk om u in te schrijven voor enkel het VCA examen. Binnen 15 minuten bent u vanaf; Rolde, Zuidlaren, Hoogeveen en Vries op onze locatie in Assen

Soorten VCA in Assen

Wij bieden verschillende soorten VCA cursussen in Assen aan. Wij maken onderscheid in een dagcursus, een digitale cursus (E-Learning) en losse examens. Hierdoor is het altijd mogelijk om een keuze te maken die bij uw situatie of die van uw medewerker aansluit.  

VCA Basis cursus

De VCA Basis cursus start om 8:00 uur in Assen en duurt tot 15:30 uur. Eerst worden alle verplichte onderwerpen vanuit het VCA Basis boek behandeld. Aan het einde van de cursus gaat u een oefenexamen maken. Deze wordt dan klassikaal besproken. In principe bent u dan klaar voor het Basis Examen in Assen.  Heeft u moeite met leren? Laat het ons weten, want dan sturen wij het VCA Basis boek naar u op, zodat het zelf al kan doornemen. Hierdoor verhoogt u de slagingskans. 

VCA Vol cursus

De VCA Vol cursus in Assen start, net zoals de VCA Basis cursus ook om 8:00. Dus zorg ervoor dat u op tijd bent. Naast de onderwerpen van de Basiscursus worden er ook nog andere onderwerpen behandeld. Bijvoorbeeld wet- en regelgeving en werkvergunningen. Deze onderwerpen moet u ook beheersen, aangezien de VCA Vol cursus bestemd is voor leidinggevenden. Oftewel er wordt meer stof behandeld in dezelfde tijd. Heeft  u moeite met leren? Bereid u dan thuis alvast voor. 

VCA Basis examen

In Assen start het VCA Basis Examen om 16:00 uur en duurt maximaal 60 minuten. Zorg er voor dat u minimaal een kwartier van te voren aanwezig bent, zodat u uitgerust aan het VCA Basis examen kan beginnen. Tevens  wordt het basisexamen afgenomen door een externe partij die eerst uw identiteit moet controleren. Dus laat uw paspoort of ID niet thuis liggen.

VCA Vol examen Assen

In plaats van 60 minuten, krijgt u voor het VCA Vol Examen in Assen 75 minuten. Het examen start ook om 16:00 uur, maar u heeft dan de tijd tot 17:15 uur. De examens worden digitaal afgenomen. Het grootste voordeel hiervan is dat u direct de uitslag heeft van u volexamen. Bent u niet gewend om met een tablet of computer te werken? Oefen dan thuis alvast.  

Veelgestelde vragen

Cursus Startdata Locatie
Cursus: VCA Basis Cursus Startdatum:19 Jul. 2024 tot 19 Jul. 2024Locatie: Assen Inschrijven
Cursus: VCA Vol Cursus Startdatum:19 Jul. 2024 tot 19 Jul. 2024Locatie: Assen Inschrijven
Cursus: VCA Vol Examen Startdatum:19 Jul. 2024 tot 19 Jul. 2024Locatie: Assen Inschrijven
Cursus: VCA Vol Cursus Startdatum:26 Jul. 2024 tot 26 Jul. 2024Locatie: Assen Inschrijven

Op onze locaties start zowel de VCA Basis als VCA Vol cursus van 8:00 tot 15:30 uur. Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent, zodat er op tijd gestart kan worden. De examens starten vervolgens om 16:00 uur. 

Er zijn in het totaal 3 verschillende VCA Ecxamens. Het VCA Basis Examen duurt 60 minuten. Over het VCA Vol examen mag u 75 minuten doen. Voor het VIL-VCU examen heeft u ook 75 minuten. 

Dit verschilt per examen. Voor het Basisexamen mag u van de 40 vragen, 12 fouten hebben. Het VCA Vol en VIL-VCU examen bestaat uit 70 vragen. Hiervan mag u er 21 fout hebben. 

U kan zeker VCA Examens oefenen. Wij adviseren u dit ook zeker te doen. Aangezien een groot gedeelte van de vragen in elk examen weer terugkomt. Hiermee vergroot u d slagingskans aanzienlijk. 

De inhoud van elke VCA cursus wordt bepaald door de de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV). Zij bepalen welke onderwerpen er op het examen terugkomen. Wijzigt er iets in de Arbowet? Dan nemen zij deze wijzigingen op in de examens. De opleider is zelf verantwoordelijk dat allen onderwerpen worden behandeld.

Nee, niet elke VCA cursus is hetzelfde. Wij merken dan ook dat er per opleider grote onderlinge verschillen zijn. Ons advies: kies altijd voor en gerenommeerde opleider, want dan is de slagingskans het grootst. Bij VCN bent u dus aan het goede adres.

v.a € 199,-
€ 212,- incl. BTW
vca cursus

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

4,7
472 beoordelingen
VCA Plus

Heb je dyslexie of moeite met leren? Boek dan onze VCA Plus cursus.

Speciaal door ons ontwikkeld. Meer tijd voor de verschillende onderwerpen.

»  Meer over VCA Plus
Blusser nodig?
Bekijk de selectie van BHV goedgekeurde brandblussers. Doe de keuzehulp of bel voor gratis advies.
RI & E

Elke werkgever is wettelijk verplicht om de risico’s op het werk te inventariseren en vervolgens te evalueren.

Heeft u al een account?

Log in om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog géén account?

Bestellen is makkelijker met een account.