Particulier: vrijstelling BTW

Bent u een particulier en wilt u een VCA cursus volgen? Dan is dit natuurlijk mogelijk. Echter hoeft u bij Veiligheidscentrum Noord nu geen BTW meer te betalen. Dit scheelt toch ruim 21%. Of het nu een VCA cursus of VCA examen is. Het maakt niet uit. Door onze registratie bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) bent u vrijgesteld. Wel zo gemakkelijk

Wat betekent CRKBO?

Het CRKBO is een afkorting en betekent Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Alle scholen of onderwijsinstellingen die aantoonbaar voldoen aan de Kwaliteitscode Opleidingsinstituten kunnen zich aanmelden bij het CRKBO. Met als voordeel dat ze btw-vrijstellingen kunnen krijgen.

Wie kan zich er registreren

Alle door de overheid bekostigde Nederlandse mbo-scholen kunnen zich inschrijven bij het CRKBO. Daarnaast kunnen niet-gouvernementele onderwijsinstellingen die kort beroepsonderwijs aanbieden zich, na een audit, inschrijven bij het CRKBO. Hoewel door de overheid bekostigde beroepsonderwijsinstellingen wettelijk zijn vrijgesteld van btw, geldt deze vrijstelling alleen voor hun buitenlandse en gecontracteerde delen.

Het voordeel van BTW vrijstelling

Een verlaagde prijs aanrekenen aan klanten dankzij een btw-vrijstelling is een handig voordeel. Dit kan het geval zijn als u beroepsonderwijs geeft aan instellingen of particulieren die geen btw mogen rekenen. Ook btw-vrijgestelde zorginstellingen komen in aanmerking voor deze regeling.

Wanneer komt u er niet voor in aanmerking?

Wanneer het gaart om  bedrijfsgerichte investeringen dan komt u niet in aanmerking voor de btw-vrijstelling. U bent zelf verantwoordelijk om te bepalen of u in aanmerking komt voor btw-vrijstelling; als je dat doet, is het aan jou of je je wel of niet aanmeldt.

Inschrijven VCA

Wilt u zich inschrijven op één van onderstaande cursussen? Kies dan een cursus en geef onderaan het inschrijfformulier aan dat u graag gebruik wilt maken van de BTW vrijstelling. Dit kunt u in het veld ”opmerkingen”. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

 Soort cursus
 Omschrijving
Duur 
VCA Basis cursus cursus + aansluitend examen 1 dag
VCA Vol cursus cursus + aansluitend examen 1 dag
VCA Basis examenVCA Basis examen75 min. 
VCA Vol examenVCA Vol examen90 min.

Gerelateerd nieuws

Veiligheidscursus in Stadskanaal, Emmen, Assen en Groningen

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

4,7
470 beoordelingen

Heeft u al een account?

Log in om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog géén account?

Bestellen is makkelijker met een account.