Preventiemedewerker Drachten

Veiligheidscentrum Noord, gevestigd in Drachten, biedt u een hoogwaardige cursus preventiemedewerker specifiek ontworpen voor inwoners en bedrijven uit de direct omgeving van Drachten. Binnen 15 minuten bent u vanaf; Heerenveen, Leeuwarden, Bergum en Marum op onze locatie in Drachten. Maak de werkplek veiliger en efficiënter met onze praktijkgerichte opleiding.

Waarom kiezen voor onze cursus preventiemedewerker?

  • Expertise in veiligheid: Onze gekwalificeerde trainers hebben jarenlange ervaring in de branche. Zij bieden waardevolle inzichten en best practices om een veilige werkomgeving te creëren.
  • Toegankelijkheid: Gevestigd in Drachten, zijn we gemakkelijk bereikbaar vanuit de omliggende plaatsen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor in-company trainingen op locatie.
  • Gepersonaliseerde aanpak: Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is. Daarom bieden we maatwerk cursussen die aansluiten op de specifieke behoeften van uw bedrijf. 

Wat kan u verwachten van de cursus preventiemedewerker?

Tijdens onze cursus in Drachten leert u hoe u risico’s in uw organisatie kunt identificeren en beheersen, het welzijn van werknemers kunt bevorderen en de bedrijfsprestaties kunt verbeteren.

  • Risico-identificatie: Leer gevaarlijke situaties op de werkvloer te herkennen en beheersmaatregelen te implementeren.
  • Werknemerswelzijn: Begrijp hoe een veilige en gezonde werkomgeving het moreel en de productiviteit van werknemers verhoogt.
  • Bedrijfsprestaties: Ontdek hoe veiligheid op de werkplek de operationele efficiëntie en de algehele prestaties van uw bedrijf kan verbeteren.

Veelgestelde vragen

Op onze locaties start de cursus preventiemedewerker om 8:30 uur. Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent, zodat er op tijd gestart kan worden. 

Wij adviseren om de cursus elke 5 jaar te vernieuwen. Hierdoor blijft u voldoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Twijfelt u? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

De cursus wordt afgesloten met een toets en het certificaat wordt naar uw werkgever opgestuurd. 

U hoeft zich niet voor te bereiden. Mocht u in een zeer specifieke branche werkzaam zijn of heeft u specifieke vragen? Dan adviseren wij om vooraf contact op te nemen, zodat onze docenten het e.e.a. mee kunnen nemen in de cursus.

Ja, in de Arbowet is omschreven dat er een preventiemedewerker binnen uw organisatie aangesteld moet zijn. 

Nee, niet elke cursus preventiemedewerker is hetzelfde. Wij merken dan ook dat er per opleider grote onderlinge verschillen zijn. Ons advies: kies altijd voor en gerenommeerde opleider, want dan is de kans op ongelukken het kleinst. Bij VCN bent u dus aan het goede adres.

 Soort cursus
 Omschrijving
Duur
Preventiemedewerker Cursus + examen1 dag
v.a € 290,-
€ 350,- incl. BTW
vca cursus

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

4,7
472 beoordelingen
VCA Plus

Heb je dyslexie of moeite met leren? Boek dan onze VCA Plus cursus.

Speciaal door ons ontwikkeld. Meer tijd voor de verschillende onderwerpen.

»  Meer over VCA Plus
Blusser nodig?
Bekijk de selectie van BHV goedgekeurde brandblussers. Doe de keuzehulp of bel voor gratis advies.
RI & E

Elke werkgever is wettelijk verplicht om de risico’s op het werk te inventariseren en vervolgens te evalueren.

Heeft u al een account?

Log in om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog géén account?

Bestellen is makkelijker met een account.