BHV cursus Assen

BHV cursus Assen; elke dinsdag de BHV Basis cursus i.c.m. E-learning op onze locatie in Assen. Het betreft hier een dagcursus met aansluitend een examen. Wilt u een BHV herhaling cursus volgen? Dan kan u elke donderdag aansluiten op onze cursuslocatie in Assen. Het betreft hier ook een dagcursus. Binnen 15 minuten bent u vanaf; Rolde, Zuidlaren, Hoogeveen en Vries op onze locatie in Assen.

Soorten BHV in Assen

Wij bieden verschillende soorten BHV cursussen in Assen aan. Wij maken onderscheid in een dagcursus, en een digitale cursus (E-Learning) en een combinatie hiervan. Alles om u als werkgever zo min mogelijk te belasten. 

BHV Basis cursus

De BHV Basis cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de kennismaking met de theorie. De medewerker kan dit, vanuit huis, in een digitale omgeving doen. Wanneer uw collega de stof eigen heeft gemaakt kan er gestart worden met de BHV cursus op locatie in Assen. Het praktijk gedeelte van de BHV cursus start om 9:00 uur in Assen en duurt tot 16:00 uur. Eerst worden alle verplichte onderwerpen vanuit de Arbowet behandeld. Om aansluitend een theorie-examen te doen. Daarna wordt er gestart met de praktijkoefeningen. De praktijkoefening bestaan uit de onderdelen Brand & Ontruiming en Levensreddende Handelingen. De dag wordt afgesloten met een praktijkexamen.  

BHV herhaling cursus

De BHV herhaling cursus in Assen start, net zoals de BHV Basis cursus, om 9:00. Dus zorg ervoor dat u op tijd bent. De dag bestaat uit twee blokken. Het eerste blok is levensreddende handelingen waarin zowel theorie- als praktijkoefeningen aan bod komen. Vervolgens wordt het tweede dagdeel gestart met Brand & Ontruiming. Heeft  u moeite met leren? Bereid u dan thuis alvast voor. Neem de theorie dan alvast huis door. 

Examen levens reddende handelingen

In Assen bestaat het blok levensreddende handelingen uit twee verschillende examens. Een theoretisch en praktijkexamen. Hier staan de 5 basisregels bij BHV centraal.

De 5 basisregels  

  1. Let op gevaar.
  2. Ga na wat er is gebeurd.
  3. Zorg voor geruststelling en beschutting.
  4. Schakel professionele hulpdiensten in.
  5. Help het slachtoffer.

Eind beoordeling

De docent beoordeelt of u over voldoende vaardigheden beschikt en bepaalt of u het onderdeel levensreddende handelingen voldoende beheerst. Het is ook mogelijk om alleen dit gedeelte van de BHV cursus in Assen te doen. U ontvangt dan een deelcertificaat. 

Examen Brand & Ontruiming

Elke BHV cursus bestaat uit gedeelte brand en ontruiming. Dus ook in Assen. Net zoals bij de levensreddende handelingen worden hier ook zowel de praktijk als theorie getoetst. Het grote verschil is dat de twee onderdelen zijn. Namelijk brandbestrijding en ontruiming. 

Band

Bij het onderdeel brand worden verschillende onderdelen behandeld. Namelijk gebruik van blusmiddelen, de gevaren van een brand en hoe herken je een beginnende brand. Dit laatste is essentieel, aangezien een BHV-er eenmalig een brand mag proberen te blussen. Lukt dit niet dan moet het overgaan op de ontruiming. 

Ontruiming

De ontruiming wordt geoefend middels 4 verschillende stappen. Deze stappen staan centraal bij een ontruimingsoefening.

  1. Wat houdt de ontruimingsprocedure in?
  2. Waar uit bestaat het ontruimingsplan.
  3. Het uitvoeren van een ontruimingsoefening.
  4. Wat zijn de verschillende ontruimingsvoorzieningen?

Eind beoordeling

De docent beoordeelt of u over voldoende vaardigheden beschikt en bepaalt of u het onderdeel brand & ontruiming voldoende beheerst. Het is ook mogelijk om alleen dit gedeelte van de BHV cursus in Assen te doen. U ontvangt dan een deelcertificaat. 

Veelgestelde vragen

Op onze locatie in Assen start zowel de BHV Basis als de BHV herhaling om 9:00 en eindigt om 16:00 uur. Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent, zodat er op tijd gestart kan worden. De examens starten vervolgens om 16:00 uur. 

U herhaalt jaarlijks de BHV cursus. Hierdoor blijft u up to date en voldoet u aan de eisen van de Arbowet.

In theorie kunt u zakken voor uw BHV cursus. Echter door onze zeer ervaren docenten wordt u zodanig goed begeleid dat 95% van de cursisten slaagt. 

U kan zeker oefenen middels zelf studie. Wij adviseren alleen de theorie te oefenen en dus niet de praktijkoefeningen. Dit neemt teveel risico’s met zich mee. Wilt u extra oefenmateriaal? Laat het ons weten.

De inhoud van elke BHV cursus wordt bepaald aan de hand van de regels die zijn opgesteld in de Arbowet. Hier staan de richtlijnen. Daarnaast zijn er verschillende brancheverenigingen die deze kwaliteit waarborgen. Dus elke BHV cursus in Stadskanaal voldoet aan de Arbowetgeving.

door de de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV). Zij bepalen welke onderwerpen er op het examen terugkomen. Wijzigt er iets in de Arbowet? Dan nemen zij deze wijzigingen op in de examens. De opleider is zelf verantwoordelijk dat allen onderwerpen worden behandeld.

Nee, niet elke BHV cursus is hetzelfde. Wij merken dan ook dat er per opleider grote onderlinge verschillen zijn. Ons advies: kies altijd voor en gerenommeerde opleider, want dan is de slagingskans het grootst. Bij VCN bent u dus aan het goede adres.

Eerst volgende BHV cursus in Assen

Cursus Startdata Locatie
v.a € 199,-
€ 212,- incl. BTW
vca cursus

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

4,7
470 beoordelingen
VCA Plus

Heb je dyslexie of moeite met leren? Boek dan onze VCA Plus cursus.

Speciaal door ons ontwikkeld. Meer tijd voor de verschillende onderwerpen.

»  Meer over VCA Plus
Blusser nodig?
Bekijk de selectie van BHV goedgekeurde brandblussers. Doe de keuzehulp of bel voor gratis advies.
RI & E

Elke werkgever is wettelijk verplicht om de risico’s op het werk te inventariseren en vervolgens te evalueren.

Heeft u al een account?

Log in om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog géén account?

Bestellen is makkelijker met een account.